Rumanian Bible Cornilescu Version

1st John 3

1 John

Return to Index

Chapter 4

1

 

 Prea iubiyilor, sq nu dayi crezare oricqrui duh; ci sq cercetayi duhurile, dacq sknt dela Dumnezeu; cqci kn lume au iewit mulyi prooroci mincinowi. 

 

 


2

 

 Duhul lui Dumnezeu sq -L cunoawteyi dupq aceasta: Orice duh, care mqrturisewte cq Isus Hristos a venit kn trup, este de la Dumnezeu; 

 

 


3

 

 wi orice duh, care nu mqrturisewte pe Isus, nu este dela Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, de a cqrui venire ayi auzit. El chiar este kn lume acum. 

 

 


4

 

 Voi, copilawilor, sknteyi din Dumnezeu; wi i-ayi biruit, pentrucq Cel ce este kn voi, este mai mare deckt cel ce este kn lume. 

 

 


5

 

 Ei sknt din lume; deaceea vorbesc ca din lume, wi lumea ki ascultq. 

 

 


6

 

 Noi knsq skntem din Dumnezeu; cine cunoawte pe Dumnezeu, ne ascultq; cine nu este din Dumnezeu, nu ne ascultq. Prin aceasta cunoawtem duhul adevqrului wi duhul rqtqcirii. 

 

 


7

 

 Prea iubiyilor, sq ne iubim unii pe alyii; cqci dragostea este dela Dumnezeu. Wi oricine iubewte, este nqscut din Dumnezeu, wi cunoawte pe Dumnezeu. 

 

 


8

 

 Cine nu iubewte, n`a cunoscut pe Dumnezeu; pentrucq Dumnezeu este dragoste. 

 

 


9

 

 Dragostea lui Dumnezeu fayq de noi s`a arqtat prin faptul cq Dumnezeu a trimes kn lume pe singurul Squ Fiu, ca noi sq trqim prin El. 

 

 


10

 

 Wi dragostea stq nu kn faptul cq noi am iubit pe Dumnezeu, ci kn faptul cq El ne -a iubit pe noi, wi a trimes pe Fiul Squ ca jertfq de ispqwire pentru pqcatele noastre. 

 

 


11

 

 Prea iubiyilor, dacq astfel ne -a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie sq ne iubim wi noi unii pe alyii. 

 

 


12

 

 Nimeni n`a vqzut vreodatq pe Dumnezeu; dacq ne iubim unii pe alyii, Dumnezeu rqmkne kn noi, wi dragostea Lui a ajuns desqvkrwitq kn noi. 

 

 


13

 

 Cunoawtem cq rqmknem kn El wi cq El rqmkne kn noi prin faptul cq ne -a dat din Duhul Squ. 

 

 


14

 

 Wi noi am vqzut wi mqrturisim cq Tatql a trimes pe Fiul ca sq fie Mkntuitorul lumii. 

 

 


15

 

 Cine va mqrturisi cq Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rqmkne kn el, wi el kn Dumnezeu. 

 

 


16

 

 Wi noi am cunoscut wi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu fayq de noi. Dumnezeu este dragoste; wi cine rqmkne kn dragoste, rqmkne kn Dumnezeu, wi Dumnezeu rqmkne kn el. 

 

 


17

 

 Cum este El, awa skntem wi noi kn lumea aceasta: astfel se face cq dragostea este desqvkrwitq kn noi, pentru ca sq avem deplinq kncredere kn ziua judecqyii. 

 

 


18

 

 Kn dragoste nu este fricq; ci dragostea desqvkrwitq izgonewte frica; pentrucq frica are cu ea pedeapsa; wi cine se teme, n`a ajuns desqvkrwit kn dragoste. 

 

 


19

 

 Noi Kl iubim pentrucq El ne -a iubit kntki. 

 

 


20

 

 Dacq zice cineva: ,,Eu iubesc pe Dumnezeu``, wi urqwte pe fratele squ, este un mincinos; cqci cine nu iubewte pe fratele squ, pe care -l vede, cum poate sq iubeascq pe Dumnezeu, pe care nu -L vede? 

 

 


21

 

 Wi aceasta este porunca, pe care o avem dela El: cine iubewte pe Dumnezeu, iubewte wi pe fratele squ. 

 

 


1st John 5

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Items are Available At These Sites: