Rumanian Bible Cornilescu Version

Hebrews 7

Hebrews

Return to Index

Chapter 8

1

 

 Punctul cel mai knsemnat al celor spuse este cq avem un Mare Preot, care S`a awezat la dreapta scaunului de domnie al Mqririi, kn ceruri, 

 

 


2

 

 ca slujitor al Locului prea sfknt wi al adevqratului cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul. 

 

 


3

 

 Orice mare preot este pus sq aducq lui Dumnezeu daruri wi jertfe. De aceea era de trebuinyq ca wi celalt Mare Preot sq aibq ceva de adus. 

 

 


4

 

 Dacq ar fi pe pqmknt, nici n`ar mai fi preot, fiindcq sknt ceice aduc darurile dupq Lege. 

 

 


5

 

 Ei fac o slujbq, care este chipul wi umbra lucrurilor cerewti, dupq poruncile primite de Moise dela Dumnezeu, cknd avea sq facq cortul: ,,Ia seama``, i s`a zis, ,,sq faci totul dupq chipul care yi -a fost arqtat pe munte``. 

 

 


6

 

 Dar acum Hristos a cqpqtat o slujbq cu atkt mai knaltq cu ckt legqmkntul al cqrui mijlocitor este El, e mai bun, cqci este awezat pe fqgqduinye mai bune. 

 

 


7

 

 Kn adevqr, dacq legqmkntul dintki ar fi fost fqrq cusur, n`ar mai fi fost vorba sq fie knlocuit cu un al doilea. 

 

 


8

 

 Cqci ca o mustrare a zis Dumnezeu lui Israel: ,,Iatq, vin zile, zice Domnul, cknd voi face cu casa lui Israel wi cu casa lui Iuda un legqmknt nou; 

 

 


9

 

 nu ca legqmkntul, pe care l-am fqcut cu pqrinyii lor, kn ziua cknd i-am apucat de mknq, ca sq -i scot din yara Egiptului. Pentrucq n`au rqmas kn legqmkntul Meu, wi nici Mie nu Mi -a pqsat de ei, zice Domnul. 

 

 


10

 

 Dar iatq legqmkntul, pe care -l voi face cu casa lui Israel, dupq acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele kn mintea lor wi le voi scrie kn inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, wi ei vor fi poporul Meu. 

 

 


11

 

 Wi nu vor mai knvqya fiecare pe vecinul sau pe fratele squ, zicknd: ,Cunoawte pe Domnul!` Cqci toyi Mq vor cunoawte, dela cel mai mic pknq la cel mai mare dintre ei. 

 

 


12

 

 Pentrucq le voi ierta nelegiuirile, wi nu-Mi voi mai aduce aminte de pqcatele wi fqrqdelegile lor``. 

 

 


13

 

 Prin faptul cq zice: ,,Un nou legqmknt``, a mqrturisit cq cel dintki este vechi; iar ce este vechi, ce a kmbqtrknit, este aproape de peire. 

 

 


Hebrews 9

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Items are Available At These Sites: