Rumanian Bible Cornilescu Version

Isaiah 52

Isaiah

Return to Index

Chapter 53

1

 

 Cine a crezut kn ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut brayul Domnului? 

 

 


2

 

 El a crescut knaintea Lui ca o odraslq slabq, ca un Lqstar care iese dintr`un pqmknt uscat. N`avea nici frumuseyq, nici strqlucire ca sq ne atragq privirile, wi knfqyiwarea Lui n`avea nimic care sq ne placq. 

 

 


3

 

 Dispreyuit wi pqrqsit de oameni, om al durerii wi obicinuit cu suferinya, era awa de dispreyuit cq kyi kntorceai faya dela El, wi noi nu L-am bqgat kn seamq. 

 

 


4

 

 Totuw, El suferinyele noastre le -a purtat, wi durerile noastre le -a luat asupra Lui, wi noi am crezut cq este pedepsit, lovit de Dumnezeu, wi smerit. 

 

 


5

 

 Dar El era strqpuns pentru pqcatele noastre, zdrobit pentru fqrqdelegile noastre. Pedeapsa, care ne dq pacea, a cqzut peste El, wi prin rqnile Lui skntem tqmqduiyi. 

 

 


6

 

 Noi rqtqceam cu toyii ca niwte oi, fiecare kwi vedea de drumul lui; dar Domnul a fqcut sq cadq asupra Lui nelegiuirea noastrq a tuturor. 

 

 


7

 

 Cknd a fost chinuit wi asuprit, n`a deschis gura deloc, ca un miel pe care -l duci la mqcelqrie, wi ca o oaie mutq knaintea celor ce o tund: n`a deschis gura. 

 

 


8

 

 El a fost luat prin apqsare wi judecatq; dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut cq El fusese wters de pe pqmkntul celor vii wi lovit de moarte pentru pqcatele poporului meu? 

 

 


9

 

 Groapa Lui a fost pusq kntre cei rqi, wi mormkntul Lui la un loc cu cel bogat, mqcar cq nu sqvkrwise nicio nelegiuire wi nu se gqsise niciun viclewug kn gura Lui. 

 

 


10

 

 Domnul a gqsit cu cale sq -L zdrobeascq prin suferinyq... Dar, dupqce Kwi va da viaya ca jertfq pentru pqcat, va vedea o sqmknyq de urmawi, va trqi multe zile, wi lucrarea Domnului va propqwi kn mknile Lui. 

 

 


11

 

 Va vedea rodul muncii sufletului Lui wi se va knviora. Prin cunowtinya Lui, Robul Meu cel neprihqnit va pune pe mulyi oameni kntr`o stare dupq voia lui Dumnezeu, wi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor. 

 

 


12

 

 De aceea Ki voi da partea Lui la un loc cu cei mari, wi va kmpqryi prada cu cei puternici, pentrucq S`a dat pe Sine knsuw la moarte, wi a fost pus kn numqrul celor fqrqdelege, pentrucq a purtat pqcatele multora wi S`a rugat pentru cei vinovayi. 

 

 


Isaiah 54

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Items are Available At These Sites: