Bulgarian Bible

Откровение 7

Откровение

Index

Глава 8

1

 

 И когато отвори седмия печат, настана мълчание на небето около за половин час. 

 

 


2

 

 И видях, че на седемте ангела, които стоеха пред Бога, се дадоха седем тръби. 

 

 


3

 

 И друг ангел дойде, та застана пред олтара, държейки златна кадилница; и нему се даде много темян, за да го прибави при молитвите на всичките светии над златния олтар, който бе пред престола. 

 

 


4

 

 И кадилният дим се издигна пред Бога от ръката на ангела заедно с молитвите на светиите. 

 

 


5

 

 И ангелът взе кадилницата, напълни я с огън от олтара и хвърли огъня на земята; и настанаха гръмове и гласове, светкавици и тръс. 

 

 


6

 

 И седемте ангела, които държеха седемте тръби, се приготвиха да затръбят. 

 

 


7

 

 Като затръби първият ангел, настана град и огън, размесени с кръв, които бидоха хвърлени на земята; и третата част на земята изгоря, също и третата част от дърветата изгоря, изгоря и всяка зелена трева. 

 

 


8

 

 И като затръби вторият ангел, нещо като голяма планина, пламнала в огън, се хвърли в морето; и третата част от морето стана кръв, 

 

 


9

 

 та измря третата част от одушевените същества, които бяха в морето; и третата част от корабите биде унищожена. 

 

 


10

 

 И като затръби третият ангел, падна от небето голяма звезда, която гореше като светило, и падна върху третата част от реките и върху водните извори. 

 

 


11

 

 А името на звездата е Пелин, и третата част от водите стана пелин, и много човеци измряха от водите, защото се вгорчиха. 

 

 


12

 

 И като затръби четвъртият ангел, третата част от слънцето, и третата част от луната, и третата част от звездите биде поразена, тъй щото да потъмнее третата част от тях, и третата част от деня да не свети, тъй щото и третата част от нощта. 

 

 


13

 

 И видях, и чух един орел, който летеше всред небето, и казваше с висок глас: Горко, горко, горко на земните жители поради останалите тръбни гласове от тримата ангели, които още има да затръбят. 

 

 


Откровение 9

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Items are Available At These Sites: