Bulgarian Bible

Езекил 47

Езекил

Index

Глава 48

1

 

 А ето племената начиная от северния край, покрай пътя за Етлон, до прохода на Емат, и Асаренан (при предела на Дамаск, северно край Емат). И племената ще имат страните си към изток и към запад. Дан ще има един дял. 

 

 


2

 

 А до Дановата граница, от източната страна до западната страна, Асир ще има един дял. 

 

 


3

 

 А до Асировата граница, от източната страна до западната страна, Нефталим ще има един дял. 

 

 


4

 

 А до Нефталимовата граница, от източната страна до западната страна, Манасия ще има един дял. 

 

 


5

 

 А до Манасиевата граница, от източната страна до западната страна, Ефрем ще има един дял. 

 

 


6

 

 А до Ефремовата граница, от източната страна до западната страна, Рувим ще има един дял. 

 

 


7

 

 А до Рувимовата граница, от източната страна до западната страна, Юда ще има един дял. 

 

 


8

 

 И до Юдовата граница, от източната страна до западната страна, да бъде приносът, който ще посветите, двадесет и пет хиляди тръстики широк, а дълъг колкото всеки от другите дялове от източната страна до западната страна; и светилището да бъде всред него. 

 

 


9

 

 Приносът, който ще посветите Господу, да бъде двадесет и пет хиляди тръстики на длъж, и десет хиляди на шир. 

 

 


10

 

 И тоя свет принос да бъде за тях, за свещениците, дълъг към север двадесет и пет хиляди тръстики, широк към запад десет хиляди, широк и към изток десет хиляди, а дълъг към юг двадесет и пет хиляди; И Господното светилище ще бъде всред него. 

 

 


11

 

 Това да бъде за осветените свещеници от Садоковите потомци, които пазиха заръчването Ми и не се заблудиха, когато израилтяните се заблудиха, както се заблудиха левитите. 

 

 


12

 

 И тоя посветен принос от приноса на земята ще им бъде пресвет, до предела на левитите. 

 

 


13

 

 И съответстващ на границата на свещениците, левитите ще имат дял двадесет и пет хиляди тръстики дълъг и десет хиляди широк; цялата дължина да бъде двадесет и пет хиляди, и широчината десет хиляди. 

 

 


14

 

 От него да не продават, нито да го дават в размяна, нито да предадат на други земните първаци; защото делът им е свет Господу. 

 

 


15

 

 А петте хиляди тръстики, които остават в широчината срещу двадесет и петте хиляди, да бъдат за обща употреба, за града, за живеене и за пасбища; а градът да бъде всред него. 

 

 


16

 

 И ето мерките му: северната страна четири хиляди и петстотин тръстики, южната страна четири хиляди и петстотин, източната страна четири хиляди и петстотин и западната страна четири хиляди и петстотин. 

 

 


17

 

 И пасбищата на града да бъдат на север двеста и петдесет, на юг двеста и петдесет, на изток двеста и петдесет, и на запад двеста и петдесет. 

 

 


18

 

 И остатъкът от дължината, съответствуващ на светия принос, ще бъде десет хиляди тръстики на изток, и десет хиляди на запад; ще съответствува на светия принос; и рожбите му ще бъдат за храна на ония, които слугуват в града. 

 

 


19

 

 Ония от всичките Израилеви племена, които слугуват в града, да го обработват. 

 

 


20

 

 Цялото посветено място да бъде двадесет и пет хиляди тръстики на двадесет и пет хиляди; четвъртит ще направите светия принос, включително градското притежание. 

 

 


21

 

 И остатъкът да бъде за княза, от двете страни на светия принос и на градското притежание, пред посветеното място от двадесет и петте хиляди тръстики към източната граница, а на запад пред двадесет и петте хиляди към западната граница, съответстващ на всеки от дяловете; това да бъде за княза. А светият принос със светилището на дома ще бъде всред него. 

 

 


22

 

 И така, мястото от притежанието на Левитите и от притежанието на града, като е по средата между границата на Юда и границата на Вениамина, ще бъде на княза; на княза ще бъде. 

 

 


23

 

 А колкото за останалите племена: от източната страна до западната страна Вениамин ще има един дял. 

 

 


24

 

 А до Вениаминовата граница, от източната страна до западната страна, Симеон ще има един дял. 

 

 


25

 

 А до Симеоновата граница, от източната страна до западната страна, Исахар ще има един дял. 

 

 


26

 

 А до Исахаровата граница, от източната страна до западната страна, Завулон ще има един дял. 

 

 


27

 

 А до Завулоновата граница, от източната страна до западната страна, Гад ще има един дял. 

 

 


28

 

 А до Гадовата граница, на южната страна към юг, границата да бъде от Тамар до водата на Мерива Кадис, и през Египетския поток до голямото море. 

 

 


29

 

 Тая е земята, която ще разделите с жребие на Израилевите племена в наследсвто, и тия са дяловете на всяко от тях, казва Господ Иеова. 

 

 


30

 

 А ето предградията на града: на северната страна четири хиляди и петстотин тръстики по мярка; 

 

 


31

 

 а градските порти да се наричат с имената на Израилевите племена; три от портите да гледат към север - Рувимовата порта една, Юдовата порта една, и Левиевата порта една; 

 

 


32

 

 и на източната страна четири хиляди и петстотин тръстики, и три порти - Иосифовата порта една, Вениаминовата порта една, и Дановата порта една; 

 

 


33

 

 и на южната страна четири хиляди и петстотин тръстики по мярка, и три порти - Симеоновата порта една, Исахаровата порта една и Завулоновата порта една; 

 

 


34

 

 а на западната страна четири хиляди и петстотин тръстики, и три порти - Гадовата порта една, Асировата порта една и Нефталимовата порта една. 

 

 


35

 

 Окръжността да бъде осемнадесет хиляди тръстики; и от оня ден името на града ще бъде Иеовашама*. 

 

 


Данаил 1

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Items are Available At These Sites: